„Архангел Михаил“

Спектакълът „Архангел Михаил“ е разказ за срещата между един полицай и един доктор, които сблъскват своите непримирими гледни точки за правилния начин на живот. Двама души, влезли в този свят като врагове и напуснали го като приятели. И все пак другаруване, което не смирява техните страсти, прехвърляйки към публиката един същностен въпрос: можем ли да бъдем свободни хора или сме обречени да останем роби на идеология и догматични идеали – чужди и свои?

Предстои срещата със спектакъл, който не се примирява с едностранните решения. Тук публиката ще види всичко от богатството на театъра, който се бори с утвърдените клишета без да се отказва от непреходните ценности. Една акция еднакво ценна за създатели и потребители, която ще отведе всички по пътя към общата истина.

Тази година се навършиха 45 години от смъртта на Георги Марков (1929–1978) – писател, журналист, сценарист, драматург и дисидент. Един от малцината българи, осмелили се да напишат и кажат истината за тоталитарния режим в Източна Европа. Автор, доказващ максимата, че голямото изкуство е онова, което поддържа жива паметта и възпалява съвестта.

В ролята на Полицаят – Цветан Апостолов

В ролята на Докторът – Румен Троев Глас – Владимир Пенев

Автор: Георги Марков Превод: Цветан Марсел Апостолов

Сценична версия и режисура: Александър Христов

Хореография: Дорина Пунчева Сценография и Костюми: Светла Колева Музикална картина: Ян Руменин

––––

Билети на:
Касата на Теаро отсам канала – гр. София,  ул. Върбица 12

-касите на EPAYGO и онлайн

Date
Category
АКТУАЛНО