Монтажът на моя филм

 


 

„Наръчник на оптимиста” е първият роман на Матю Куик (2008), международен бестселър, екранизиран в много успешния филм „Наръчник на оптимиста” (Silver Linings Playbook) с участието на Брадли Купър, Дженифър Лорънс (получила Оскар за най-добра женска роля) и Робърт Де Ниро.

 

„Наръчник на оптимиста“ е история на Пат, разказана в първо лице. Принуден да заживее отново с родителите си, след като е изгубил съпругата си Ники, работата, къщата и спомените си, той е решен да изгради наново своя живот – „филм, режисиран от Бог“.В това своеобразно „завръщане у дома“, фиксирано в идеята да върне жена си, Пат намира обратния път и към себе си – път, в който го води новият му психотерапевт, фитнесманията и загадъчна млада жена – Тифани, обсебена от идеята да спечели конкурс по „Танци против депресията“.

 

Драматургичната адаптация на романа, озаглавена „Монтажът на моя филм“, подзаглавие в самия роман, следва сюжетния ход на романа като поставя във фокус проблема на героя на нашето време – съвременният социопат, страдащ от невъзможността да приеме реалността и да се адаптира към нея, като я замества със своите фикции. Все пак любовта се оказва възможния изход от клаустрофобичността на нашето его.

 

Деси Шпатова – режисьор

 

 

Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна

"Монтажът на моя филм"

Постановка:
Деси Шпатова

Превод: Стефи Джелепова

Сценография и костюми:
Даниела Николчова

Музика:
Петър Дундаков

Хореография:
Никола Йорданов

Фотография:
Тони Перец

Участват:

Станислав Кондов

Цветина Петрова

Веселина Михалкова

Стоян Радев

Полина Недкова

Ненчо Костов

Симеон Лютаков

Category
АРХИВ