„Пистолет в Торнадо”

 

Моноспектакълът с две награди „Икар“ – за „Водеща женска роля“ на Весела Бабинова и на публиката – за „Най-добро драматично представление“

 

Популярният моноспектакъл „Пистолет в торнадо“ вече е част и от българската сцена. В ролята на главната героиня се превъплъщава Весела Бабинова, а сюжетът е тясно обвързан с Хамлетовия монолог Да бъдеш или да не бъдеш от едноименната Шекспирова пиеса. Историята ни среща с Анджела. Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи. Автор на пиесата е Лорън Гъндърсън – един от най-продуцираните драматурзи в САЩ от 2015 година насам, оглавявала списъка цели три пъти, включително и за сезон 2022/2023 г.

„Това е пиеса, в която аз играя Анджела – един  много любопитен персонаж. На първо четене си казваш: “Аха, ясно”, но после си даваш сметка, че това е поредният път, в който първото впечатление лъже. Изглежда като жена, с която бих била близка, но пречката е, че с нея никога не можеш да си сигурен дали наистина мисли това, което изрича. Дали всъщност всичко не е просто: “Думи, думи, думи.”, споделя Весела Бабинова за ролята си.

Изправена пред смъртна опасност, барикадирана в мазето и криеща се от бушуващото горе торнадо, Анджела използва последното, което ѝ остава – чувството за хумор. Макар самата тя да е застрахователен агент, нищо в живота ѝ не е съвсем подредено. Опитва се да не лъже, но го прави постоянно. Как така всичко рязко се обърка? Едно торнадо може да обърне наопаки целия ти живот.

Режисьор е Васил Дуев – Тайг, сценографията и костюмите са сътворени от Елис Вели, а музиката е дело на Антони Рикев.

Това е втората постановка на продуцентското дуо „BREAK A LEG” Луиза Григорова-Макариев и Александър Сано, след премиерната „ОТБЛИЗО“, която дебютира през лятото на 2023 г. и вече е гледана от над 10 000 души.

Весела Бабинова е носителка на награда „АСКЕР“ за изгряваща звезда и „ИКАР“ за поддържаща женска роля. Позната е още от телевизионния екран с ролята си в „МЕН НЕ МЕ МИСЛЕТЕ“ и „ДЕНЯТ НА БАЩАТА“. През 2024 „ПИСТОЛЕТ В ТОРНАДО“ ѝ донесе и награда „ИКАР“ за „Водеща женска роля“, а самият спектакъл спечели „ИКАР“ на публиката за „Най-добро драматично представление“.

–––––-

Билети на:
Касата на Théatro отсам канала – гр. София,  ул. Върбица 12
Касите на EVENTIM

Date
Category
АКТУАЛНО