„Приятно ми е, Бранислав Нушич!!!“ е спектакъл, събрал пъстър букет от смешни и динамични герои, изрисувани от ненадминатия майстор на комедията Бранислав Нушич.

 

Блестящият състав от млади и опитни  актьори заживява в невероятни и в същото време напълно жизнени ситуации. Недъзите на обществото, издевателството на чиновниците над обикновения човек, духовната нищета на управниците и безсилието на редовите граждани плисват мощно от сцената чрез средствата на смеха и шаржа. В един случай досадна муха се оказва по-важна от тъжбите на пострадалата женица, друг път невежеството на човека с власт ще хвърли в ужас цялото общество. Даже любовта под перото на Нушич ще изглежда смешна и деформирана, ако я лишават от нормални човешки трепети, ако фалшиви претенции на отбраното общество заменят чистите сърдечни трепети.

 

Въображението на Нушич не се ограничава само с присмех и ирония. Големият майстор на задъхващо смешни ситуации и образи умело ни кара да усетим, как изпод комедийния фойерверк прозира тъга и съчувствие към обикновения човек. Горещото сърце на Нушич е на страната на страдащия от калпавото чиновничество и управление народ. Това го прави толкова жив и актуален и днес.

 

Пиесите се поставят за първи път на българска сцена

 

Спектакълът е създадена от Театър за драма, музика и танц /Театрално-музикален център – Разград/

Театрално-музикален център - Разград

Сценичен вариант и постановка:
Андрей Калудов

Художник:
Диляна Асенова

Музика на песните:
Хагашот Агасян

Със специалното участие на
Робин Кафалиев

Латинка Петрова

Мая Бежанска

Ролите се изпълняват от младите, но вече доказали се актьори на Драматичен театър „Антон Страшимиров“

Category
АРХИВ