Пътят

„Пътят“
На 20 октомври на сцената на “Théatro” – София ще бъде представен спектакълът „Пътят“. Танцово–поетичен разказ за съдбата на едно арменско семейство в мрачните дни на Геноцида от 1915 г. и пътя, който извървява към спасението си в България. Основан на истинска лична история, спектакълът пресъздава идеята за съхраняване на родовата памет дори и тогава, когато сме принудени да пресадим корените си в новата родина. Като израз на темата за обединението, в спектакъла участват 50 танцьора от арменски и български произход, представящи в отделните танци приблизително 20 различни костюма. Изработката и бродериите на част от тях е ръчна и дело на майстори от Армения.

Кои са „Наири“?
„Наири“ е създадена през октомври 2010 г. и към момента е единствената школа за арменски танци в София. Целта ѝ е популяризирането и разпространението на арменското танцово изкуство в страната и чужбина. Вярваме, че магията на танца има силата да обединява и създава здрава връзка между народите. Членовете на състава са разпределени в няколко групи и са на възраст от 3 до 45 години. „Наири“ представя арменското танцово изкуство в редица фестивали, телевизионни предавания и концерти на местно и международно ниво.

Кои са „Естрея“?
Танцова школа „Естрея” е създадена през 2002 година в читалище „Никола Йонков Вапцаров“ – София от Румяна Кацарова – възпитаничка на Националното училище за танцово изкуство гр. София и дългогодишна солистка на Ансамбъла на Българската армия. Броят на броят на танцьорите в балета се увеличава с всяка година, като към момента танцуващите в школите му са около 700. Съставът е носител на десетки награди от престижни конкурси и фестивали в страната и чужбина.

Очакваме Ви на 20 октомври 2018г., в „Théatro – София“ от 19:00ч. Адрес: ул. „Върбица“ 12
Повече информация за самите школи, може да откриете тук:

 

Category
АРХИВ