ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР „ВАСИЛ ДРУМЕВ” ШУМЕН

п р е д с т а в я

 

„ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ”

по Астрид Линдгрен

 

  Драматизация
СЪБИ СЪБЕВ

Режисьор
СЪБИ СЪБЕВ

Сценография и костюми
ДИЛЯНА АСЕНОВА

Музика
КРАСЕН ИВАНОВ

В ролите:

Пипи Дългото чорапче – ДИМИТРИЯ МИЛУШЕВА
Учителка/сладкарка – АЛЕКСАНДРА МИХАЙЛОВА
Аника – ЕЛЕНА АТАНАСОВА
Томи/крадец – АЛЕКСАНДЪР ВАЛЕРИЕВ

Баща – ВАЛЕРИ ГЕОРГИЕВ

Доктор/крадец – ЖИВКО ГУЩЕРОВ

* * *
„Пред вас е едно необикновено дете, чиято майка е ангел, а татко и, от капитан на кораб е станал крал на остров Корекоредут. Пипи живее сама във вила Вилекула. Но всъщност съвсем не е така. Защото там живеят още маймуната Господин Нилсон и Конят и… Пипи обича да играе и да се забавлява и с приятелите си Томи и Аника… А как се забавляват, ще видите по време на нашето представление!”

                                                           Съби Събев, режисьор

Астрид Линдгрен е обявена за най-прочутата шведка на XX век. През дългия си живот написва 88 книги и получава стотици литературни награди. Историите и – за Братята с лъвски сърца, за Емил от Льонеберя, за Карлсон, за Мио, за Роня, дъщерята на разбойника – се четат и до днес.
Когато връчват на Астрид Линдгрен приза „Шведска личност на столетието”, тя е на 92. Вече не може да танцува, нито да кара велосипеда си, ходи едва-едва.
Когато и връчват приза, се изправя на крака, за да приеме поздравленията, а после взема микрофона и казва: „Не знам кой е избрал за швед на столетието една полусляпа, полуглуха и напълно луда старица като мен, но и той не е бил с всичкия си (смях в залата). Все пак му благодаря!”

/Из Вечните Еви/

 

 

Category
АРХИВ
Tags
Астрид Линдгрен, Емил от Льонеберя, Карлсон, СЪБИ СЪБЕВ